Wat jij kunt verwachten van de TalentScan?

Om de zoektocht naar werk dat echt bij je past te starten, werk ik met een TalentScan. Een tool die helder maakt waar jouw talenten zitten. Maar wat is het eigenlijk precies, die TalentScan? En hoe werkt het? En wat heb jij eraan? Dat ga ik je allemaal uitleggen in dit blog.

Wat is de TalentScan?

De TalentScan, de me.scan, die ik met jou kan gaan doen is een tool ontwikkeld door de Me.scan Company, een bedrijf gevestigd in Eindhoven. En dit is wat zij zelf zeggen over de scan:

“De me.scan biedt zicht op talenten – ongekleurd, objectief en zonder oordeel – ook al is iemand zich nog helemaal niet bewust van die talenten.

En ik kan je vertellen, dat ik precies wat de scan doet. Het geeft je een heel heldere kijk op jouw talenten, ook als je die nu nog helemaal niet van jezelf herkent. Daarnaast geeft het ook zicht op de competenties die je hebt ontwikkeld, die niet van nature bij je passen. Deze competenties dragen voor jou een valkuil bij zich.

Wat maakt deze scan nu anders dan andere tools?

Misschien heb je al wel vaker testjes gedaan of vragenlijsten ingevuld om erachter te komen wat nu echt bij je past. Maar deze testen en lijsten zijn vaak vooral gericht op wat je al weet van jezelf. Wat deze TalentScan écht anders maakt is dat het zich niet alleen richt op wat je al weet van je zelf, maar ook op je onbewuste. Het combineert het onbewuste met het bewuste en precies dat is de kracht van de TalentScan.

Hoe dan?

Nu vraag je je misschien af hoe dat dan precies in z’n werk gaat. En of het ingewikkeld is. Nou, ik kan je vertellen dat er maar weinig tools zijn die zo doortastend zijn en maar zo weinig tijd in beslag nemen. In ongeveer 10-15 minuten heb jij deze scan gemaakt. De scan vul je digitaal in en dat start met het onbewuste gedeelte. Je krijg een aantal beelden te zien waarbij je jouw voorkeur moet aangeven. Daarna volgt het bewuste gedeelte, waarin je een aantal competenties kiest die je bij jezelf herkent.

De combinatie van deze twee onderdelen geeft jou het goud waarnaar je op zoek bent: inzicht in je talenten, je mogelijkheden en zicht op de valkuilen waar je tegenaan kunt lopen.  

Talentgesprek

Na het doen van de digitale scan, volgt een Talentgesprek. Een uitgebreid gesprek over de uitkomst van jouw scan, die we letterlijk op tafel leggen. Wat zijn jouw kwaliteiten, waar liggen je mogelijkheden en wat zijn je valkuilen? Het blijft niet bij uitleg alleen. Aan de hand van jouw ervaringen, in werk maar ook privé, bespreken we de uitkomst. Ik kan jou van alles uitleggen over de scan, maar met jouw verhalen komt het pas echt tot leven.

Na het gesprek krijg je een uitgebreide rapportage mee van de uitkomst van jouw scan, hier kun je altijd op terug vallen en dit kun je zelfs gebruiken bij sollicitaties. En mocht je nog vragen hebben, dan ben je natuurlijk altijd welkom om deze te stellen.

Nieuwsgierig geworden? Zullen we eens kennismaken? Stuur me een mailtje, dan maken we een afspraak: info@mirnadijkstra.nl

Gepubliceerd door Mirna Dijkstra

Ik help jou met het helder krijgen van je talenten en mogelijkheden.

Geef een reactie

%d